Persoonlijk klimschema

Het persoonlijk klimschema van Motion is bedoeld voor de klimmer, die ondanks regelmatige oefening, al enige tijd op hetzelfde niveau blijft hangen en dit patroon graag wil doorbreken (indoor en/of outdoor). Daarnaast is deze formule ook ideaal voor hij/zij die sterk wil staan voor een specifieke uitdaging of ingeplande klimtrip in de nabije toekomst. Binnen dit programma, starten we steeds met de opmaak van een persoonlijk klimprofiel. Dat doen we aan de hand van fysieke screeningstesten indoor, video-analyses van je klimmen, en vragenlijsten die polsen naar je korte- en langetermijn doelen, mentale klimvaardigheden, blessuregeschiedenis en meer. Op basis van jouw klimprofiel werken we vervolgens een haalbaar, doch uitdagend 8-weken trainingschema uit, waarmee je zelfstandig aan de slag kan en waarbij opvolging gegarandeerd wordt.

Motion biedt twee verschillende formules aan waarbij het klimschema al dan niet gecombineerd kan worden met individuele klimcoaching. Ontdek hieronder welke formule jou het meeste aanspreekt.

Aanbod

Performance

Bij de Performance formule is het de bedoeling om zelfstandig te trainen met je klimschema als werkinstrument. Als je hiervoor kiest, kan je het volgende verwachten:

  • sessie 1 (2u): opmaak van persoonlijk klimprofiel aan de hand van bevragingen, fysieke screeningstesten en video-opname van je klimmen.
  • sessie 2 (1u): samen overlopen van je persoonlijk 8-weken klimschema met gedetailleerde uitleg en demonstratie van alle trainingstypes en oefeningen die aan bod komen. Ter ondersteuning voorziet Motion een trainingslogbook om dagelijks in te vullen, een route piramide en een 6-maanden klimplanning, die we dan eveneens zullen bespreken.
    Na deze sessie ben je dus in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met je 8-weken trainingsschema.
  • sessie 3 (1u): een 4-tal weken na de start van je klimschema plannen we standaard een opvolgsessie in. Tijdens deze sessie overlopen we jouw klimschema opnieuw en sturen we bij waar nodig. We bespreken onder meer waar er progressie wordt gemaakt en of er hekelpunten zijn die anders moeten aangepakt worden.
  • doorlopend: wij voorzien met plezier 8 weken lang opvolging bij vragen en problemen omtrent je klimschema.

Prijs: €268 (op weekdagen voor 18u) en €293 (op weekdagen na 18u en in het weekend).
Inclusief zijn opmaak klimprofiel, persoonlijk 8-weken trainingsschema (inclusief trainingslogboek, route piramide en 6-maanden klimplanning), drie 1-op-1 sessies (4u) en opvolging bij vragen (gedurende 8 weken).
Exclusief zijn inkomprijs klimzaal De Stordeur (€11/persoon per les voor losse klimbeurt of €9/persoon per les met 10-beurtenkaart) en eventuele huur van klimschoenen ter plaatse.
Jouw klimschema traject blijft maximum 1 jaar geldig (de 3 sessies moeten dus binnen het jaar ingepland worden, te starten vanaf datum van inschrijving).

Full experience

Bij de Full experience formule wordt er voor jou een persoonlijk klimschema uitgewerkt om zelfstandig mee te trainen, en krijg je daarbovenop drie sessies individuele klimcoaching.

  • sessie 1 (2u): opmaak van persoonlijk klimprofiel aan de hand van bevragingen, fysieke screeningstesten en video-opname van je klimmen (analoog aan performance formule).
  • sessie 2 (2u): samen bespreken van je persoonlijk 8-weken klimschema met gedetailleerde uitleg en demonstratie van alle trainingstypes en oefeningen die aan bod komen. De bedoeling is om vervolgens de oefeningen van je trainingsschema uit voeren onder onze supervisie. Naast je effectieve klimschema, voorziet Motion een trainingslogboek om dagelijks in te vullen, een route piramide en een 6-maanden klimplanning, die we allemaal dan overlopen. Tot slot worden tijdens deze sessie de data en mogelijke inhoud van jouw volgende drie klimcoach sessies ingepland. Na deze sessie ben je in staat om zelf aan de slag te gaan met je 8-weken trainingsschema.
  • sessie 3 – sessie 5 (telkens 1u30): met onze individuele klimcoach sessies willen we jou helpen bij het verleggen van je grenzen, corrigeren we waar nodig en geven we jou dat extra duwtje in de rug om hogerop te geraken! Per sessie werken we rond een specifiek trainingstype, bepaald op basis van jouw klimschema, vraag en behoeftes. Jouw trainingsschema en logboek worden telkens nauwkeurig opgevolgd en besproken, zodat we tijdig kunnen bijsturen.
  • doorlopend: wij voorzien met plezier 8 weken lang advies en opvolging bij vragen omtrent je klimschema.

Prijs: €470 (op weekdagen voor 18u) en €495 (op weekdagen na 18u en in het weekend).
Inclusief zijn opmaak klimprofiel, persoonlijk 8-weken trainingsschema (met trainingslogboek, route piramide en 6-maanden klimplanning), vijf 1-op-1 sessies (8,5u) en opvolging bij vragen (gedurende 8 weken).
Exclusief zijn inkomprijs klimzaal de Stordeur (€11/persoon per les voor losse klimbeurt of €9/persoon per les met 10-beurtenkaart) en eventuele huur van klimschoenen ter plaatse.
Jouw klimschema traject blijft maximum een jaar geldig (de 5 sessies moeten dus binnen het jaar ingepland worden, te starten vanaf datum van inschrijving).

De sessies gelinkt aan het persoonlijk klimschema vinden steeds plaats op de impressionante klimmuren van de Stordeur in Leuven. Indien interesse voor één van beide formules van het klimschema, schrijf je dan hieronder in.

Wat vertellen anderen over het persoonlijk klimschema bij Motion?

Persoonlijk klimschema - Full experience

Ik volgde het full experience programma bij Tess en kan het programma aan iedereen aanraden. Tess heeft een brede kennis van training, fysiek én mentaal. Ik heb nu een helder beeld van mijn sterktes en zwaktes, programma’s voor elk soort training en heel veel goesting om harde routes te proberen. En het allergrootste voordeel? Kleine pijntjes aan heup en schouder zijn verdwenen door de oefeningen die ze voor mij selecteerde. Niet twijfelen, doen!
Julie-Anna LB.

Persoonlijk klimschema - Performance

Ik volgde het performance programma bij Motion. Een zeer leerrijke ervaring die ik iedere klimmer kan aanraden! Tess weet de juiste oefeningen te geven voor jouw persoonlijke groei binnen het klimmen. Na enkele weken waren de resultaten dan ook zichtbaar in mijn klimmen. Tess is DE persoon om je gemotiveerd te houden tijdens de trainingen en je te helpen op zowel mentaal als fysiek vlak. Topcoach alom!

Hendrik V.