Outdoor klimmen – Summer event PAL

Van vrijdagavond 6 tot en met zondag 8 september organiseert Motion haar derde rots(klim)weekend op de Belgische rotsen. Gezellig samenzijn, klimmen, bijleren en genieten van de prachtige natuur bij hopelijk mooi weer!

 • Wat?
  Een fijne tweedaagse voor jong en oud, waarbij Motion een plekje reserveert voor jullie om te kamperen. Je kan alleen komen, met vrienden of met je gezin (Motion voorziet geen kinderopvang ter plekke, maar kinderen kunnen meedoen als de ouders erbij zijn). Zowel op zaterdag, als zondag worden er overdag vrijblijvende klimworkshops georganiseerd waaraan je kan deelnemen: o.a. initiatie rotsklimmen toprope (3u, beginners), correct afdalen op laatste tussenzekering (2u, voorklimervaring vereist), omhoog prussikken met grigri (20 min./2 pers.), redpoint technieken (1.5u, min. 5c voorklimniveau vereist), mindset work off the wall (45 min.), antagonistentraining (45 min.) en een chi gong cooling down na het klimmen (30 min). Iedereen is vrij om te kiezen wat hij of zij doet: deelname aan workshops, vrij klimmen, gaan wandelen, relaxen, fietsen, … (You name it!). Op zaterdagavond kunnen we dan met zijn allen gezellig samen eten (een BBQ met eigen veggies en vleesjes) en bijkletsen.
 • Wanneer?
  Aankomst is voorzien op vrijdagavond 6 september tussen 18u30-22u. Motion workshops worden georganiseerd op zowel zaterdag 7 als zondag 8 september. De briefing start zaterdagochtend om 9u30 op de camping en het weekend sluiten we af op zondagnamiddag rond 16u.
 • Hoe?
  Op voorhand inschrijven voor het Motion weekend + deelname aan de workshops is verplicht. Na inschrijving reserveren we voor jou een plaats op camping Villatoile (ter plekke te betalen) + voor de workshops (vrije bijdrage).  Je voorziet zelf vervoer, eten en kampeergerief. We sporen tevens iedereen aan om eigen klimmateriaal mee te brengen. Indien je zelf geen klimmateriaal hebt, gelieve ons dit te melden via het inschrijvingsformulier. Dan doen wij het nodige voor je ?.
 • Praktisch:
  – Inschrijving online: link (gelieve per persoon, ook kinderen, apart in te schrijven). Om het gezellig te houden, limiteren we het aantal inschrijvingen op 18 personen. Uiterste inschrijvingsdatum is 1 augustus.
  – Prijs: camping ter plaatse te betalen; voor de workshops hanteren we het principe van vrije donatie.
  – Info camping: Villatoile, Pont-à-Lesse 31, 5500 Dinant (tarieven online te bekijken)
  – Eigen klimmateriaal niet vergeten + KBF-lidkaart
  – Als je mee klimt is een KBF lidmaatschap verplicht. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken en proberen wij via Motion iets bij kbf te regelen. Gelieve dan contact op te nemen via info@motion-coaching.be
  – Bij slecht weer zijn we helaas genoodzaakt om het weekend te annuleren. Hiervan worden jullie ten laatste 3 dagen op voorhand per mail verwittigd.

Wij kijken er alvast naar uit om er samen met jullie alweer een top Motion weekend van te maken.

Tess & Kasper

Wat vertellen anderen over outdoor klimmen in België met Motion?

 

Outdoor klimmen - Binnenland

Weekendje met onze familie geklommen met Tess in Pont-à-Lesse. Heropfrissing van alle technieken single-pitch topropen en voorklimmen. Intensieve tweedaagse met een topmadam. Goed opgebouwde lessen, juiste keuzes, veel uitleg en tijd voor al onze vragen, veel actie en als biologe ook oog voor de natuur zowel flora als fauna (hagedissen en vleermuizen gespot). Als je een toppertje zoekt dan is er maar één adres en dat is Tess!

Filip V.